Geel

Stig Broeckx steunt sportdag ‘Geel ontmoet G-sport’

Stad Geel

Wielrenner Stig Broeckx steunt de sportdag ‘Geel ontmoet G-sport’. Een organisatie van het revalidatiecentrum van het St-Dimpnaziekenhuis, de stad Geel en Sport Vlaanderen. Tijdens de sportdag kunnen revalidanten en personen met een fysieke beperking kennismaken met heel wat sporten. Op zaterdag 12 oktober kunnen de deelnemers in sporthal De Doelen onder meer proeven van boccia, powerchairhockey, golf, jiu jitsu, judo, H-hockey, zitvolleybal, CP-voetbal, karate, dans, badminton en tafeltennis. Deelnemen kost 7 euro.

Vanaf januari volgend jaar zal G-sportfederatie Parantee-Psylos ook duurzame samenwerkingen opstarten tussen het revalidatiecentrum van Geel en de nabijgelegen clubs, zowel bij reguliere als bij G-sportclubs. Wielrenner Stig Broeckx steunt de sportdag graag. Want volgens hem is sport belangrijk voor je mentaal welzijn en Stig is ervan overtuigd dat hij zijn ongeval overleefde omdat hij veel met sport bezig was.

De directeur van het St-Dimpnaziekenhuis Jan Flament zegt dat het belang van de G-sport moeilijk kan overschat worden. Volgens hem crëert de samenwerking tussen zorgverstrekkers, G-sportfederatie Parantee-Psylos, stad Geel en particuliere organisaties een directe meerwaarde op de gezondheid van heel wat mensen. Dit gaat ook veel verder dan revalidatie of sporten, dit draagt bij aan een betere levenskwaliteit van mensen die vanuit een nieuwe situatie de draad weer oppikken, aldus Flament.