Meerhout

Veertiger uit Meerhout veroordeeld voor aanranding van twee vrouwen

Een man van 40 uit Meerhout werd veroordeeld voor een aanranding en feiten van belaging die hij twee jaar geleden pleegde tegenover twee vrouwen. Hij krijgt één jaar cel onder probatievoorwaarden en wordt voor 5 jaar ontzet van zijn burgerrechten. De rechtbank noemt de beklaagde obsessief en possesief en vindt dat de man het moeilijk heeft met het aanvaarden van andermans wil.

Eén keer viel hij een werkneemster van een Lommels warenhuis lastig.  Hij betastte het slachtoffer in haar schaamstreek. Zij kon een gedetailleerde omschrijving geven van dit gedrag en was bij de komst van de politie zichtbaar onder de indruk. De man beweerde dat hij werd uitgelachten en hij handelde uit boosheid.

Bij de tweede vrouw in Overpelt ging hij veel te ver. Hij zat naast haar op de bus. De man vertelde aan het slachtoffer dat hij haar een massage wou geven en gaf terloops de grootte van zijn geslachtsorgaan mee. De vraag van het slachtoffer om te stoppen met zijn gedrag, maakte niet veel indruk op hem. Hij deed zelfs de rits van haar laars toe, raakte haar vingers en stapte zelfs mee van de bus. Toen de vader van het slachtoffer in beeld kwam keerde hij zich pas om. De vrouw had ondertussen haar vriend gebeld en toonde hem de beelden van de dader.