Geel

Wedstrijd Duffel – ASV Geel wordt herspeeld na zware blessure Nick Van Asch

ASV Geel

ASV Geel trok naar het Gemeentelijk Sportstadion van Duffel voor haar 3e competitiewedstrijd in de 2e amateurliga. Het was uitkijken naar het debuut van nieuwbakken coach Peter Van Houdt, die deze week Bart Janssens opgevolgde als T1.
De match begon spectaculair met een haarscherpe voorzet van Dries Hulsmans, waarbij niemand gevolgd was om de bal tegen de netten te prikken. Aan de overzijde was het direct daarna wel bingo wanneer de Geelse verdediging pijnlijk in de fout ging en een Duffelse aanvaller uit de kluts kon binnentikken. 1-0 na nauwelijks 2 minuten, dat was niet het script dat Peter Van Houdt voor ogen had.

Even later ging Jens Verbeek aan de noodrem hangen na foutief inspelen van een ploegmaat. De scheidsrechter zwierde hem onverbiddelijk de bon op. De blauw-witte bezoekers bleven het heel lastig hebben om hun eigen spel te ontwikkelen en een vrije speler te vinden. Na 25 minuten kon KFC Duffel de voorsprong zelfs uitdiepen na een mooi uitgespeelde aanval. Ook hier was de Geelse defensie niet doortastend genoeg.

Op het half uur werd het stadion dan plots opgeschrikt door een zware blessure van Duffelspeler Nick Van Asch. Na een onschuldig duel met Johan Ella Ella bleef de nummer 22 met zijn studs in het gras steken en brak zijn enkel. De komst van de hulpdiensten leek oneindig lang te duren en scheidsrechter Sbaghi stuurde beide ploegen de kleedkamer in.Uiteindelijk moest zelfs het MUG team opgetrommeld worden om de enkel van de onfortuinlijke speler te stabiliseren.

Intussen waren er meer dan 30 minuten verstreken en zag het arbitrale trio zich genoodzaakt, de richtlijnen indachtig, om de match te staken. Deze zal op een later nog te bepalen tijdstip, volledig opnieuw herspeeld moeten worden. Het Geelse elftal mocht zo vroeger dan gepland de bus weer op naar De Leunen, waar de Geelse coach abrupt een extra training inlaste.