Geel

Zaakvoerder Café De Sport riskeert boete voor inbreuken op arbeidswetgeving

Maandag moest de zaakvoerder van café De Sport in de Peperstraat in Geel voor de arbeidsrechtbank verschijnen. Bij twee controles bleken niet alle werknemers correct te zijn ingeschreven. Bij een eerste controle in oktober van vorig jaar waren twee personen die in het café aan het werk waren niet correct aangemeld via Dimona. Dat is een elektronisch programma waarmee een werkgever iedere indienst- en uitdiensttreding van een werknemer aangeeft bij de RSZ. Bij een tweede controle in februari van dit jaar bleek één werknemer niet te zijn aangemeld. Bij de controle in oktober ging het om jobstudenten. De advocaat van de cafébaas zei dat zijn cliënt het nodige deed om dat recht te zetten. Bij de controle in februari was wel iedereen aangemeld in dimona, maar één werknemer voor de verkeerde uren. De zaakvoerder probeerde niet om de RSZ opzettelijk te misleiden. Het zwartwerk levert de cafébaas mogelijk een boete op. Het vonnis volgt over enkele weken.