Geel

Sint-Dimpnacollege mag naar Euroscola

St-Dimpnacollege – Kogeka

Een twintigtal zesdejaars van het St-Dimpnacollege zullen op 25 oktober deelnemen aan Euroscola: dit project van de Europese Unie wil leerlingen uit heel Europa laten kennismaken met het Europees parlement. In een simulatiezitting in het parlement in Straatsburg zullen de leerlingen hun kennis verrijken en eigen wetsvoorstellen kunnen maken.

Alle leerlingen van het Sint-Dimpnacollege konden deelnemen aan de wedstrijd en moesten drie vragen opstellen die ze graag aan een parlementslid zouden voorleggen. Aan de hand van die vragen werd er binnen de school een selectie gemaakt, die samen een filmpje moesten inzenden voor het Euroscolaproject. Op basis van dat filmpje dat zij maakten met als thema ‘waarom de Europese verkiezingen moeten blijven bestaan’, werden zij door de Euroscola-jury geselecteerd. De leerlingen bereiden heel dit project voor buiten de lessen bovenop hun basisvakken. Het is mogelijk om de scholieren tijdens het project te volgen via facebook. Bovendien zal het mogelijk zijn om de euroscolasessie te livestreamen via het televisiekanaal van het Europese Parlement.

© Sander Verwerft