186.800 euro voor herstel Geelse natuurgebieden

Malesbroek Geel

Vlaanderen geeft 186.800 euro voor het herstel in natuurgebieden de Molse Nete en Malesbroek. Met de subsidie zorgt Natuurpunt voor het herstel van het broekbos en de oude turfputten in natuurgebied de Molse Nete en het valleiherstel van het Grote Netewoud in natuurgebied Malesbroek.

Burgemeester Vera Celis is tevreden met de investering van Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir. Want iedereen in Geel moet kunnen genieten van de natuur en met het herstel in beide gebieden verhoogt Vlaanderen mee de leefbaarheid in Geel voor mens en dier, aldus Celis.

De investeringen in de Molse Nete en Malesbroek zijn 2 van de 46 projectsubsidies door Vlaanderen in het kader van het beheer van natuurgebieden en wordt gecoördineerd door Agentschap Natuur en Bos.