Geel

ASV Geel houdt eindelijk nog eens de drie punten op De Leunen.

ASV Geel moest dringend weer punten op de teller krijgen na een magere maand november waarin het slechts 4 op 15 haalde. Zaterdag bekampte het met Olympia Wijgmaal een tegenstander die ook onderaan de rangschikking bengelde. De match was – eufemistisch uitgedrukt – geen streling voor het oog, met twee teams die zeker niet wilden verliezen.

De supporters kregen weinig spektakel te zien, met een thuisploeg die wel balbezit had en trachtte te combineren. De bezoekers kropen in een egelstelling en lagen op vinkenslag om een counter op te zetten. Belkouch moest één keer goed plat op een harde schuiver van Dewaet, Baik kende dan weer pech toen hij zijn kopbal op de lat zag uiteenspatten.

Thijskens kreeg van Peter Van Houdt zijn kans als controlerende middenvelder en begon goed aan zijn wedstrijd maar viel na een half uur uit met een hamstringblessure. De coach van de thuisploeg spijkerde tijdens de rust één en ander bij en dat loonde wat blauw-wit kwam gretig uit de kleedkamer.

De ingevallen Vandersmissen haalde zijn gram door van buiten de zestien verwoestend uit te halen en Vanwelkenhuysen kansloos achter te laten. Olympia Wijgmaal moest nu de defensieve stellingen verlaten maar De Zotten zetten hun blok goed neer, waardoor het bezoekende gevaar uitbleef.

Eénmaal moesten de Geelse tribunes hun adem nog inhouden toen de Vlaams-Brabanders in de omschakeling in overtal voor Belkouch verschenen, maar Ouss hield het hoofd koel en zijn netten schoon. ASV Geel kan door deze overwinning weer wat geruster ademhalen en staat terug onder de mensen.

© Wouter Luyckx