Geel

ASV Geel wint voor de tweede maal op rij in het eigen Leunenstadion

Na de nipte winst van vorige week tegen Olympia Wijgmaal, kreeg ASV Geel gisterenavond de kans om de kloof met de middenmoot verder te verkleinen. In de eerste wedstrijd van de terugronde kreeg het SK Pepingen Halle op bezoek. Het team uit de Brusselse rand bengelde achteraan in de rangschikking en had de punten meer dan nodig. De tegenstander haalde in haar uitmatchen slechts drie schamele punten, en moest ook nu met lege handen terug de bus op.

Blauw-wit startte verschroeiend met een heel vroeg doelpunt van Sonny Baik na een schitterende solo. Ook Nicolas Robin kreeg in de aanvangsfase een mooie kans om de score verder uit te diepen. Na een kwartier herstelde Pepingen Halle het evenwicht, maar Dries Hulsmans rondde een splijtende aanval vanop links koelbloedig af en zette de bezoekers op een dubbele achterstand. Zoals zo vaak speelden de mannen van Peter Van Houdt zich nadien onnodig uit de wedstrijd.Eerst aanvaardde Amin een geschenk met een grote strik na een defensieve blunder en vlak voor rust hing Pé met een rake kopbal de bordjes terug in evenwicht.

In de tweede helft domineerde ASV Geel de zwakke opponent maar het was wachten op de invallers Ito en Ella Ella om de klus te klaren. Ito werd knap vrijgespeeld en had een puntgave voorzet in huis, Ella Ella veerde hoog op en buffelde de 3:2 op het scorebord. Nicolas Robin had nog een vierde treffer aan de voet maar zijn harde plaatsbal scheerde de paal aan de verkeerde kant. Met deze 6 op 6 nestelen De Zotten zich weer tussen de mensen.