Geel

Geel krijgt 500.000 euro van Vlaanderen voor stadsvernieuwingsproject rond mobipunten

De stad Geel krijgt maar liefst 500.000 euro van de Vlaamse regering voor een project rond mobipunten. Dat zegt CD&V schepen van mobiliteit en fietsbeleid Marlon Pareijn. De stad diende een aanvraag in voor een stadsvernieuwingssubsidie.

Op strategische plaatsen aan de toegangspoorten van Geel zoals Thomas More en De Leunen worden mobipunten georganiseerd, om van daaruit met deelfietsen de weg te vervolgen naar het centrum van Geel. Ook in het Geelse stadscentrum worden op diverse hotspots zoals parking Nieuwstraat en Cultuur Centrum De Werft dergelijke mobiliteitspunten ingericht.

Op deze manier wordt de overgang van gemotoriseerd verkeer naar fietsverkeer in de kern van Geel verder aangemoedigd.