Geel

Geels Vijvertje wint zilver Award met zwemvijver

Op de jaarlijkse uitreiking van de beste Belgische zwembad- wellness- en zwemvijverbouwer won Geels Vijvertje de zilveren award in de categorie ‘Zwemvijvers tot 40.000 EUR’. Fred Dudok, zaakvoerder van Geels Vijvertje, is uiteraard opgetogen met het nieuws. “Het is de eerste keer dat we meedingen voor een award. Dat we dan ook meteen in de prijzen vallen, betekent veel voor ons. De waardering voor het geleverde werk doet ons enorm veel deugd.”

Geels Vijvertje dong mee naar de prijzen met een project in Geel en eentje in Keerbergen. “Het is de uitgestrekte zwemvijver in Geel-Oosterlo die ons de zilveren award oplevert”, vertelt Fred. De vijver is maar liefst 15 meter lang en heeft een plantenzone op de lange kant. De kleine waterval aan het einde van de vijver zorgt voor een rustgevend, kabbelend geluid. De warmtepomp die het water verwarmt, is geheel ecologisch. Bovendien wordt het water mechanisch gefilterd door een meerkamerfilter en een boogzeef om het grove vuil te verwijderen.

Geels Vijvertje, gevestigd aan het Laar in Geel, plaatst jaarlijks zo’n 20 zwemvijvers, voornamelijk in de Antwerpse en Limburgse Kempen en Vlaams-Brabant.