Geel

Jeugdhuis De Vonk gans de week dicht na brand in mannentoilet

Een brand in de mannentoilet in jeugdcentrum De Bogaard aan de Diestseweg zorgde voor heel wat schade. Waarschijnlijk gaat het om brandstichting, maar het onderzoek moet daarover uitsluitsel geven, aldus burgemeester Vera Celis. De brand ontstond net iets voor 16u00, zowel in één van de wc-hokjes als aan de handdoekdispenser naast de lavabo.

De mannentoiletten zijn niet toegankelijk tot het onderzoek is afgerond, maar er gaan de nodige herstellingen en vervangingen gebeuren, alvorens het mannentoilet terug kan gebruikt worden. De rook is tot in de bureaus van het personeel gegaan. Jeugdcentrum De Bogaard huisvest tal van diensten waaronder de jeugddienst, het JAC, jeugdhuis De Vonk en de leerboerderij.

Door de brand is het jeugdhuis deze week gesloten en de cursussen kunnen op dinsdag en woensdag niet plaatsvinden.