Laakdal

Laakdal zet in op veilige fietspaden – Provinciale fietsbarometer legt pijnpunten bloot

© Provincie Antwerpen

De provinciale fietsbarometer legt voor de gemeente Laakdal een aantal pijnpunten bloot waar dringend maatregelen dienen getroffen te worden om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te verbeteren. De provincie geeft Laakdal ook een pluim voor het traject Langedijk-Oude Vorstsebaan dat de deelgemeenten Groot-Vorst en Eindhout met mekaar verbindt. De Diestse Baan scoort het laagst. De geplande investeringen zijn hier nodig. De fietspaden hebben zeer beperkt trilcomfort, zijn te smal en te dicht bij de rijbaan”, aldus Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit.

De fietsoversteek over de drukke Steenweg op Meerhout is een gevaarlijk punt in Laakdal. Laakdal is zich bewust van de gevaarlijke situatie aan dit kruispunt. “We gaan de hele doortocht in Eindhout aanpakken”, weet Frank Sels schepen van Mobiliteit. “Daarbij zal ook het plein aan het herdenkingsmonument aan het kruispunt met de Berthoutstraat heringericht worden. Op die manier willen wij daar vooral de zichtbaarheid en veiligheid van het fietspad vergroten.”

In het Laakdalse meerjarenplan zijn er extra budgetten ingeschreven voor het aanbrengen van fietssuggestiestroken, kleine verbeteringen aan diverse voet- en fietspaden, voor het aanleggen van nieuwe fietspaden aan de Averboodsebaan tussen Lakstraat en de Abdij van Averbode”, belooft Laakdals schepen van Mobiliteit Frank Sels.