Geel

Nieuwbouwproject op komst op hoek Patronaatstraat en Werft

Op de hoek van de Patronaatstraat en de Werft in Geel startte afbraakwerken aan een oude tweewoonst. In de plaats daarvan komt er op termijn een nieuwbouwproject dat kadert in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan ‘Noordelijke Wand Werft’.

De Geelse projectontwikkelaar Vanhout Projects maakt het terrein momenteel bouwrijp om er in de toekomst een gepaste invulling aan te geven dat rijmt met de voorschriften van het RUP.

Wat er juist gebouwd zal worden, moet later nog blijken. De projectontwikkelaar onderzoekt op dit moment de mogelijkheden. Men gaat rekening houden met drie belangrijke peilers in een stadscentrum, namelijk het moet er aangenaam wonen, werken en leven zijn, klinkt het. Na het onderzoek zal Vanhout Projects een bouwaanvraag indienen bij de stad Geel.