Kasterlee

Ondernemersontbijt smaakt naar meer

Meer dan 100 Kastelse zakenmensen kwamen samen op het allereerste ondernemersontbijt in Kasterlee. Het gemeentebestuur liet hen niet alleen genieten van een ontbijt, maar serveerden ook een voordracht over de 17 duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

De koude kon de ondernemers niet tegenhouden om zich op zaterdag om 8 uur te verzamelen in het Ontmoetingscentrum in Kasterlee. Na een welkomstwoord door schepen van lokale economie, Walter Van Baelen (CD&V), werden de ondernemers uitgenodigd om aan te schuiven aan de twee buffetten. Op het menu een smakelijk ontbijt met aandacht voor lokale en fair trade producten.

Daarna nam Gert Storms, schepen van financiën, het woord om de financiële impact van het meerjarenplan te duiden. Later spitsten de ondernemers de oren en leerden ze uit de voordracht van Hilde Hanselaer, MVOndernemer, dat de SDG’s voor elk bedrijf op een laagdrempelige manier haalbaar zijn. Op het einde was er nog een netwerkmoment.

“Kasterlee telt veel ondernemers. Van kleine tot grote ondernemingen, elk van hen draagt bij tot een bruisend Kasterlee. Het gaf me dan ook een goed gevoel te zien dat er zo veel ondernemers aanwezig waren op het allereerste ondernemersontbijt,” vertelt een enthousiaste schepen van lokale economie Walter Van Baelen.