Geel

Stad investeert de komende vijf jaar 90 miljoen euro

De stad Geel investeert de komende 5 jaren voor 90 miljoen euro aan nieuwe projecten. De stad wil haar ambitieuze doelstellingen, gemiddeld zo’n 15 miljoen euro per jaar, ook een mooie toekomst voor de stad en haar inwoners realiseren. Met een extra sporthal aan de Axion, een grondige facelift van de speelplein De Bogaard, de verbouwing van basisschool Katersberg in Holven en een nieuwe stedelijke werkplaats.

De stad investeert volgens het meerjarenplan 2020-2025 zo’n 3 miljoen euro in de fiets. In het centrum komt een aaneengesloten zone van fietsstraten. Er komen meer en betere fietspaden onder andere in Groenstraat, Koning Albertstraat en Pas. Een aantal verkeersknelpunten, zoals de verbinding van Ring met Retieseweg en de doorstroming en veiligheid op de Ring en Antwerpseweg worden in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer aangepakt.

Op dinsdag 21 januari organiseert de stad een infomoment om het meerjarenplan toe te lichten.