Mol

Twee diefstallen opgelost

Vorige week lostte de politiezone Balen-Dessel-Mol twee diefstallen op. De politie arresteerde twee verdachten en zij werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

Op maandagochtend kreeg de lokale politie Balen-Dessel-Mol een melding van een man die twee verdachten op heterdaad had betrapt op diefstal van koper en metaal in een hal langs de Keirlandse Zillen in Mol. Een interventieploeg kwam kort na de melding ter plaatse. Het slachtoffer werd tijdens de feiten bedreigd, maar raakte niet gewond. De goede beschrijving van de verdachten door het slachtoffer en het onderzoek ter plaatse, leidde de inspecteurs naar een man van 33 en een vrouw van 38 uit Mol. Kort na de feiten werden beide verdachten opgepakt. Ze werden voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Diezelfde dag kreeg de lokale politie rond de middag een oproep van een alerte wachter van een bedrijventerrein in Balen. Tijdens zijn rondgang zag hij twee verdachten wegvluchten. Twee interventieploegen van de lokale politie Balen-Dessel-Mol en een ploeg van een naburige politiezone gingen ter plaatse. Er waren aanwijzingen dat er mazout was gestolen op het bedrijventerrein. Aan de hand van camerabeelden van een naburig bedrijf, konden de mogelijke verdachten opgespoord worden, aldus het parket. Na een huiszoeking op het adres van de verdachten in Mol, werden vier mannen opgepakt. Uiteindelijk werden twee verdachten voorgeleid en aangehouden.