Geel

Twee woonzorgcentra krijgen buiten speelplekje voor kinderen

De woonzorgcentra Onze-Lieve-Vrouw en Zusterhof hebben er een nieuwe attractie bij nadat de stad aan beide locaties een speeltoestel heeft geplaatst. Zo hebben kinderen uit de buurt er een speelgelegenheid bij en genieten de ouderen in de woonzorgcentra van de jeugdige aanwezigheid.

Dit voorjaar maakten de stad en de woonzorgcentra Onze-Lieve-Vrouw en Zusterhof een overeenkomst om samen te werken om de twee buitenlocaties van de woonzorgcentra uit te werken. Er werd een speeltoren met glijbaan geplaatst in de stadstuin, gelegen aan de achterzijde van Woon Zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in de Pastoor Van Neylenstraat. Naast de trage verbinding rond het Zusterhof in de Gerststraat werd gekozen voor het plaatsen van een speelparcours met een aantal evenwichtsoefeningen en een nestschommel.

© Stad Geel

Beide toestellen zijn hoofdzakelijk gemaakt uit duurzaam robiniahout. De invulling van de speeltoestellen werd mee gekozen door kinderen die aanwezig waren tijdens een familiedag van beide woonzorgcentra. De stad investeerde in de speeltoestellen, de woonzorgcentra stelden hun locatie open voor het publiek.

Volgens de stad is het zien van spelende kinderen een enorme meerwaarde voor de mensen die in woonzorgcentra verblijven. Anderzijds geeft het initiatief aan kinderen uit de buurt meer kansen om buiten te spelen en elkaar te ontmoeten.