GeelKasterleeLaakdal

Vanaf januari papieren GFT-zakjes

Intercommunale IOK lanceert volgende maand een papieren zak waarin gemakkelijker gft verzameld kan worden. Het gaat om een biologisch afbreekbare zak van 10 liter die daardoor ideaal is om te gebruiken in de keukenemmers. Die blijven daardoor proper net als de groene container zelf. Daarnaast is de zak ook ideaal voor de nieuwe vergistingsinstallatie in Beerse.

De zak bestaat immers voor 90 procent uit cellulose en dat is een ideale grondstof voor de productie van groen gas. De papieren versie komt in de plaats van de huidige bio-afbreekbare zakken. Natuurlijk mag je de bio-afbreekbare zakken die je nog hebt, gebruiken tot ze op zijn. Vanaf volgende maand zijn de papieren zakken te koop bij de onthaalbalie in het stadhuis, gemeentehuis of op het recyclagepark. De zakken zitten verpakt in een pakket van 80 stuks en kosten 6 euro per pakket.

De sorteerregels voor gft zijn sinds begin dit jaar veranderd. Etensresten, vlees- en visresten, eieren, kaas en dergelijke meer mogen voortaan in het gft gedeponeerd worden. Deze nieuwe sorteerregels vind je terug op de nieuwe papieren zak.