Geel

Voormalig filiaalhouder Hubo zou geld uit kassa verduisterd hebben

Een voormalige filiaalhouder van de Hubo winkel in Geel zou bijna 20.000 euro hebben achterovergeslagen. De man riskeert een gevangenisstraf van 8 maanden. De man zelf blijft bij zijn onschuld. De feiten in Hubo kwamen naar boven in april vorig jaar. Toen deden er zich vaker onregelmatigheden aan de kassa voor. Het geld werd op een vaste werkwijze uit de kassa gehaald en naar bank gebracht om te storten. Op een bepaald moment gebeurde de stortingen te laat en dit altijd met de stortingskaart van de beklaagde. Soms gebeurde de stortingen helemaal niet. Dat was altijd op dagen dat hij verantwoordelijke was.

Toen de ex-verantwoordelijke met de problemen werd geconfrontreerd, deed hij alsof hij van niets wist. Hij meldde zich een dag later ziek en niet veel later nam de beklaagde ontslag. 19.250 euro werd er in totaal gestolen. De man had tijdens het verhoor geen uitleg voor het verdwenen geld. Alleen voor de 7000 euro die als eerste verdween. Hij beweerde dat hij dag geld in het bankkantoor had laten liggen en zijn kaart in de auto ging halen. Toen hij terugkwam was het geld verdwenen. Ook andere werknemers verklaarden dat de man nonchalant was. Volgens het parket wijzen alle bewijzen in de richting van de man. Het vonnis volgt op 7 januari.