Laakdal

Zorg is prioriteit in meerjarenplan Laakdal

Zorg is de absolute prioriteit in het meerjarenplan van de gemeente Laakdal. Ze doen dit met onder meer een mantelzorgpremie en tal van initiatieven om kinderarmoede te bestrijden. Ook de bouw van het ontmoetingscentrum Capellebeemden en de aanleg van veilige fiets- en voetpaden staan op het programma.

Volgens schepen van Welzijn Raf Moons zijn mantelzorgers vaak onzichtbare helden, die dag in dag uit zorgen voor een persoon die hen nauw aan het hart ligt. Door het uitreiken van een gemeentelijke mantelzorgpremie van 20 euro per maand wilt het Laakdalse bestuur deze vrijwilligers nu een financueel duwtje in de rug geven.

Daarnaast voert men de strijd tegen kinderarmoede op. Naast de begeleiding van de gemeentelijke sociale dienst, organiseert men in samenwerking met Huis van het Kind initiatieven en vormingen rond opvoedingsondersteuning. Het project Peuterspeelpunt stimuleert kinderen van 0 tot 3 jaar om samen te spelen en te ontdekken. Daarnaast geeft men kwetsbare jongeren ook bijzondere aandacht binnen het onderwijs door middel van ondersteuning en huiswerkbegeleiding. Laakdal wilt ook werk maken van onder meer een betaalbare kinderopvang, een betaalbaar vrijetijdsaanbod voor kinderen en buurtgerichte werking met voldoende speelpleintjes.

Twee andere belangrijke projecten die het meerjarenplan omvat, zijn de bouw van het ontmoetingscentrum Capellebeemden in Vorst-Meerlaar en een nieuwe polyvalente zaal langs GBS Eindhout.