GeelKasterleeLaakdal

27 Kempense gemeenten ondertekenen charter “Gezonde gemeente”

Voor het eerst ondertekenden alle 27 Kempense gemeenten, waaronder ook Geel, Laakdal, Meerhout, Kasterlee, Olen en Mol het charter Gezonde Gemeente waarmee ze zich engageren voor een sterk lokaal gezondheidsbeleid. De gemeentebesturen geven aan dat ze werk willen maken van gezond leven in een gezonde omgeving. Het kan dan gaan om fysieke en mentale gezondheid, maar ook een gezond klimaat, veiligheid en toegankelijke zorgvoorzieningen zijn streefdoelen. Afgevaardigden van alle Kempense gemeenten kwamen dinsdagmiddag samen aan het gemeentehuis in Westerlo om het charter officieel in te huldigen, gevolgd door een gezonde lunch.

© Facebook

Het Logo (lokaal gezondheidsoverleg) Kempen werkt samen met de gemeenten en staat waar nodig voor hen klaar met de nodige expertise. Met een bezettingsgraad van 100% doen de Kempense gemeenten het uitstekend. In andere regio’s ligt dat op zo’n 87%. Ook bij de invoering van het charter waren de Kempen al toonaangevend door meteen met vijftien gemeenten zich te engageren.