GeelMolOlen

Aanleg fietsostrade in Olen start in voorjaar

Een aannemer start dit voorjaar met de aanleg van de fietsostrade in Olen. De kostprijs bedraagt zo’n twee miljoen euro en er wordt zo’n 3 kilometer van de fietsostrade aangelegd. Tegen begin volgend jaar is met de aanleg van de fietsweg tussen het kanaal Bocholt-Herentals en Meirenstraat in Olen nog eens 3 kilometer klaar. Tijdens de werken is er geen omleiding voorzien. Op kruispunten en spooroverwegen staan wel verkeersborden om de weggebruiker attent te maken op het werfverkeer.

Op donderdag 30 januari organiseert de provincie Antwerpen een infomarkt in het Sociaal Huis in Olen. Tussen 17u00 en 20u00 licht de provincie er de werken toe en geeft de timing mee. Burgers krijgen er ook de kans om vragen te stellen aan de projectleiders.

Ondertussen is de eerste drie kilometer van de fietsostrade tussen Rauwelkoven en Langstraat in Geel bijna klaar. Enkel de afsluiting tussen de spoorweg en fietsostrade moet nog verder afgewerkt worden. Tussen de Heistraat in Geel en de Merelstraat in Mol, goed voor vijf kilometer, werkt de aannemer ook volop verder aan de fietsweg.