Geel

ASV Geel houdt sterk Cappellen in bedwang.

De jongens van Peter Van Houdt keerden zondag met een welverdiend punt weer naar huis uit het Jos Van Wellenstadion. Tegen een sterke en mature tegenstander, met veel lengte en goed combinatievoetbal, klom blauw-wit vlak voor rust op voorsprong na een welgemikt schot van Vandersmissen.

Voor Vandersmissen is dit inmiddels zijn zesde treffer van het seizoen, en hiermee verstevigt hij zijn leiderspositie in de Geelse topschuttersstand. Cappellen kon in de eerste helft enkele keren dreigen met scherp aangesneden hoekschoppen, maar de bezoekende defensie kon telkens het gevaar ontmijnen.

In de tweede helft zetten de rood-gelen hoge pressing en moest ASV Geel achteruit plooien. De voorzetten van Faria Da Silva zaaiden onrust in de verdediging en goalgetter Walen De Keyser lag regelmatig op vinkenslag. Oussayd Belkouch hield De Zotten enkele malen in de wedstrijd, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Een dieptepass viel ongelukkig op de rug van ZInho Chergui, Seppe Kil nam de onbedoelde assist in dankbaarheid aan en knalde de gelijkmaker tegen de touwen.

De thuisploeg kwam nog enkele malen dreigend voor de dag, maar kroop zelf een kwartier voor tijd door het oog van de naald toen Vandersmissen een vrije trap perfect naast de muur in de hoek schilderde en doelman Joossens alles uit de kast moest halen om de bal uit het doel te houden.

Met dit knappe gelijke spel blijft ASV Geel ter plaatse trappelen in het klassement. Volgende week krijgt het opnieuw KFC Duffel voor de kiezen. Eind december bleken zij alvast een moeilijk te bespelen tegenstander te zijn.

© Wouter Luyckx