Geel

ASV Geel vergeet zichzelf te belonen tegen KFC Duffel

Een driepunter tegen KFC Duffel op De Leunen : daar hadden de thuissupporters gisteren tevergeefs op gehoopt. Lange tijd zag het er naar uit dat hun wens zou uitkomen, maar 10 minuten voor tijd stak de onvermijdelijke Yildiz daar een stokje tussen. In de aanvangsfase had de vertimmerde Geelse verdediging veel geluk dat het vizier van de Duffelse sluipschutter nog niet goed was afgesteld. De saaie eerste helft werd verder enkel gekruid door een fraaie lobbal van Johan Ella Ella tegen de dwarsligger en een knal van Sonny Baik tegen de paal.

Vlak na de pauze kopte de Zuidkoreaan bij een hoekschop ASV Geel op voorsprong. De bezoekers moesten even bekomen van deze opdoffer en blauw-wit greep KFC Duffel bij het nekvel. Helaas waren De Zotten vooraan niet efficiënt genoeg om de marge uit te diepen. Stijn Geys bracht met Van Tricht en Verwilligen twee verse krachten in en die zorgden voor een kentering in het spelbeeld. ASV Geel had veel krachten verspild en de tank op het middenveld raakte leeg. Het moest dan ook terugplooien en kreeg de rekening gepresenteerd. Op een lage voorzet liep Yildiz goed vrij tussen twee Geelse verdedigers en knalde de 1-1 tegen de netten.

Met dit gelijke spel beloonden de mannen van Peter Van Houdt zichzelf te karig. De volgende twee weken volgen lastige verplaatsingen naar Sporting Hasselt en Eendracht Aalst.

© Wouter Luyckx