Geel

Geen puntenwinst voor A-ploeg van Geelse TTC ondanks blitzstart.

Alle aanwezigen in het lokaal van Geelse TTC droomden bij de beginmatchen. Yves Maes klopte de kopman van Doornik en Kristof Van Reusel won met 12 – 10 in de bel tegen de nummer twee. Leysens Kristof bleef niet achter en zorgde voor een derde punt. Enkel Danny Gesquière kwam niet tot een zege, ondanks zijn felle inspanningen. De tussenstand werd toch 4 – 1 vermits Kristof Van Reusel ook tegen de nummer één van de bezoekers won. Doornik begreep het gevaar en kwam terug tot een gelijke 4-4 stand bij de rust. Kristof Leysens kon wel een bel afdwingen in zijn tweede partij, maar die winnen zat er niet in. Yves Maes gaf nieuwe hoop aan zijn ploeg vermits hij nog tweemaal zijn match winnend kon afsluiten in een vijfde en beslissende set. Tussenstand : 6 -8 en een gelijk spel zat er nog in. Maar Danny Gesquière verloor zijn laatste partij in vier sets en Kristof Leysens in een bel. De uitputtingsslag – de match duurde vijf uren lang a.u.b. – werd uiteindelijk gewonnen door de hardst en snelst spelende tafeltennissers, die van Doornik. Het werdf 6-10.

Bij de Geelse TTC B kregen de bezoekers van Rooigem Gent geen schijn van kans op puntengewin. Nico D’Aes en Koen Bertels wonnen al hun partijen. Alfredo Garcia en Ivan Camps waren drie keer de beste. Het werd 14-2 in het voordeel van de Gelenaars. Volgende zaterdag staat de derby in en tegen Morata op de affiche…