Laakdal

Jong CD&V lanceert voorstel om ’t Fortun tijdelijk als blokpunt in te richten

CD&V-jongere Chiel Peeters en CD&V Voorzitter Stein Voet

In Laakdal lanceert Jong CD&V een opmerkelijk voorstel om het leegstaande ontmoetingscentrum ’t Fortun in Groot-Vorst een tijdelijke invulling te geven. Ze willen ’t Fortun openen als ‘Blokpunt’ voor studenten. Alle faciliteiten zijn aanwezig om studenten de komende periode in alle rust te laten blokken in deze ruimte, en de gemeente biedt zo een stille ruimte zonder afleiding aan de studenten aan en vermijdt zo ook dat ’t Fortun in januari leegstaat.

CD&V voorzitter Stein Voet steunt het initiatief van de jongerenafdeling, omdat het de Laakdalse studenten ten goede komt en het een waardevol initiatief is. Als het Blokpunt in Laakdal een succes blijkt en als ’t Fortun een nieuwe uitbater heeft, dan kunnen er andere gemeentelijke of parochiale gebouwen als Blokpunt geopend worden. In zaal ’t Fortun is er mogelijkheid tot het zetten van thee en koffie. Er is sanitair en bovendien WiFi aanwezig. Tijdens de blokperiode een gemeentelijke ruimte ter beschikking stellen van studenten blijkt in verschillende gemeentes een succes te zijn.