Mol

Poorten vernield op fietspaden in Postel

“Hier worden we moedeloos en héél boos van” staat te lezen op de Facebookpagina van de gemeente Mol. Houten poorten om zwaar verkeer te weren van de toeristische fietspaden in Postel zijn omvergereden of afgezaagd. De gemeente vermoedt dat landbouwers dat hebben gedaan en diende een klacht in tegen onbekenden.

De fietspaden vernieuwen was een investering van vele honderdduizenden euro’s, aldus de gemeente Mol. De betonnen platen van de toeristische fietspaden waren allemaal stuk gereden door zwaar verkeer en die fietspaden zijn heel belangrijk voor het toerisme in Postel en daarom werden ze allemaal vernieuwd. Om te voorkomen dat er opnieuw tractoren over zouden rijden, werden er houten poorten gezet. Daar kunnen enkel fietsers door en geen zware voertuigen. Nu zijn verschillende van die poorten beschadigd, zelfs met kettingzagen.

De gemeente gaat de poorten herstellen en Mol doet een oproep naar getuigen, want het gaat niet makkelijk zijn om de daders op te sporen. Op die plaats staan geen camera’s.