Geel

Stefan Sappenbergs nieuwe coach bij BBC Geel

Stefan Sappenbergs is de nieuwe coach van Basketbalclub Geel. Hij is als coach vooral bekend door de sterke prestaties als coach bij Gembo. Hij werd toen met de ploeg in 4 jaar tijd 3 keer kampioen en pakte 3 keer de beker. Hij was nadien nog actief bij de Leuven Bears en Houthalen alvorens hij naar Geel kwam.

Sappenbergs doorliep zelf als jeugdspeler bij Sint-Jan basket Antwerpen en haalde nationale selecties zowel bij de jeugd als bij de senioren. Hij was 12 jaar professioneel basketspeler bij verschillende Belgische clubs in de nationale reeksen.

Volgens BBC Geel voorzitter Koen Geerts was het niet evident om in het midden van een seizoen een coach te vinden, laat staan iemand van het kaliber van Sappenbergs. Het is vooral door het attractief spel en het talent van de Gelenaars dat hem aansprak.

Stefan Sappenbergs zegt dat de ambitie voor de rest van dit seizoen om het seizoen op een mooie manier te vervolmaken en als team te blijven groeien. In Geel wordt volgens Sappenbergs snel en modern basketbal gespeeld en zijn de spelers stuk voor stuk veelzijdig. Dat trekt de nieuwe coach enorm aan.

Michael Swinnen, die de afgelopen periode de functie als speler-coach combineerde, kan zich vanaf volgende week dus weer volop focussen op het speler zijn. “We zijn Michael enorm dankbaar dat hij deze verantwoordelijkheid heeft willen en kunnen opnemen. De resultaten spreken voor zich, hij heeft dat met glans gedaan! Al zijn we blij dat we hem nu weer voor de volle 100% op het plein kunnen bezig zien.” besluit Koen Geerts.

Na het vertrek van Dieter Dillen eerder dit seizoen zat BBC Geel een tijdje zonder coach. De Gelenaars staan momenteel tweede in het klassement en spelen zondag om 16u00 in Neufchateau.