Geel

Ticketverkoop Gheelamania gestart

Met nog zo’n 4 maanden te gaan startte de ticketverkoop voor het massaspektakel Gheelamania. In mei keren de vijfjaarlijkse Dimpnadagen terug. De cast en crew van Gheelamania vatten de repetities aan onder leiding van Gelenaar Luc Stevens. Hij is ondermeer bekend van massaspektakels zoals Zoo of Life en de Groote Rappèl.

Gheelamania neemt je dit jaar niet opnieuw mee in de tijd, maar brengt aan de hand van een spel in een spel een ontroerend hedendaags verhaal over de invloed van Dimpna op Geel en de Gelenaren. Tickets zijn beschikbaar op de website van Gheelamania en voor de snelle beslissers is er een speciale kortingsactie, want de tickets voor de namiddagvoorstelling van zaterdag 16 mei worden aan voordelige tarieven verkocht en er zijn maar een beperkt aantal tickets voor deze voorstelling beschikbaar.

Ook de Sint-Dimpna Ommegang op zondag 10 mei wordt in een nieuw jasje gestoken. De traditionele processie door de centrumstraten wordt aangevuld met splinternieuwe praalwagens die de legende van de Heilige Dimpna uitbeelden met hulp van nieuwe technieken. Met hun moderne interpretatie hopen regisseurs Ief Dams en Gorik Goris traditie en vooruitgang te verzoenen en alle generaties aan te spreken. Ook hier zoekt men vrijwilligers en je kan je inschrijven via www.fanvandimpna.be