Geel

Voorjaarsstorm maart 2019 erkend als ramp

De Vlaamse regering erkende de storm en rukwinden van 9 tot en met 15 maart 2019 als algemene ramp voor 85 gemeenten, waaronder Geel. De erkenning werd ook gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad waardoor de getroffenen een aanvraag kunnen indienen voor een schadevergoeding.

Leed jij tussen 9 en 15 maart 2019 schade en had je al aangifte gedaan bij je eigen verzekeraar? Ga dan naar https://overheid.vlaanderen.be/schadevergoeding-rampenfonds-aanvragen om via het e-loket een aanvraag op te starten. Je kunt op deze pagina ook nakijken welke opgelopen schade aanleiding geeft tot tussenkomst van het Vlaams Rampenfonds. Daarnaast vind je er ook een handleiding voor het gebruik van het e-loket. Je kunt je dossier indienen tot en met dinsdag 31 maart.

Voor bijkomende vragen kun je terecht bij het Vlaams Rampenfonds via rampenfonds@vlaanderen.be of 02 553 50 10, of bij de noodplanningscoördinator via rob.testelmans@geel.be of 014 56 60 64.