Geel

19 jarige riskeert celstraf voor cocaïnehandel

Een jongeman van 19 uit Geel werd op 8 november 2019 op heterdaad betrapt tijdens het snuiven van een lijn cocaïne in Heist-op-den-Berg. Volgens de openbare aanklager deed hij dat in het bijzijn van zes minderjarige vrienden van zijn school.

Bij een controle bleek hij in het bezit van vier zakjes ketamine en één zakje cocaïne. In zijn gsm kon men berichten lezen van mensen die aan hem vroegen om iets te fiksen. Hij fungeerde, zelfs toen hij nog minderjarig was als tussenpersoon voor drugslevering aan zijn vrienden. De jongeman gaf dit ook toe dat hij dat deed als vriendendienst.

Sinds zijn 14 jaar gebruikt hij cocaïne en ketamine. De jongeman riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden, gekoppeld aan begeleiding en een residentiële behandeling voor zijn drugsprobleem. Vonnis volgt op 3 maart.