Geel

25 leerlingen positief op drugs bij twee politie acties GO! Geel

Bij twee verschillende controleacties in het secundair onderwijs GO! Geel werden in totaal 215 leerlingen en zeventien leerkrachten in verschillende klassen gecontroleerd op drugsbezit. Hiervoor werden drugshonden ingezet om de schooltassen, kledij en lockers van de leerlingen te controleren.

Er werd bij vijfentwintig leerlingen positief gereageerd door de honden. Of er bij hen ook effectief sprake is van drugsbezit of -gebruik is niet noodzakelijk, maar wordt verder onderzocht.

De actie kwam tot stand door een zeer goede samenwerking tussen de schooldirectie en de politie. Er werd bij vijfentwintig leerlingen positief gereageerd door de drugshond. Deze controles maken deel uit van het drugsbeleidsplan van de school.