GeelKasterleeLaakdal

888 oude stookolietanks gesaneerd dankzij groepsaankoop IOK

888 Kempense gezinnen gingen vorig jaar in op een groepsaankoop van het IOK om hun oude stookolietanks te laten saneren. Ze lieten hun oude stookolietank verwijderen of opvullen. Op die manier is er geen kans meer op een verontreiniging van de bodem door lekken of scheuren in de tank. “De sanering van de tank verliep heel vlot. Wij hebben bovendien in de put waar de stookolietank zat een regenwaterput laten plaatsen. Twee vliegen in één klap”, vertelt een van de deelnemers, Gust Belmans uit Grobbendonk.

Het was de derde keer dat IOK een groepsaankoop voor de sanering van oude stookolietanks organiseerde. In 2011 werden 764 tanks gesaneerd, in 2015 waren dat er 1.125. Afgelopen jaar werden er bovendien zelfs meer tanks gesaneerd dan er oorspronkelijk inschrijvingen waren. “Doordat inwoners van de deelnemende gemeenten gedurende heel 2019 konden instappen op de actie, werden nog heel wat extra inwoners overtuigd door goede ervaringen van buren, kennissen of familie”, klinkt het bij IOK.

Ook dit jaar organiseert IOK in samenwerking met de Kempense gemeenten een groepsaankoop, namelijk voor het plaatsen van dakisolatie en groendaken. Inmiddels hebben iets meer dan 500 gezinnen zich al aangemeld. Alle prijzen en voorwaarden kan je bekijken via www.iok.be/dakisolatie en www.iok.be/groendak.