Mol

Acht mensen aangehouden bij onderzoek naar drugshandel

Veertien arrestaties en acht mensen ervan zijn intussen aangehouden door de onderzoeksrechter. De politiezone Balen-Dessel-Mol voert een gerechtelijk onderzoek naar drugshandel. Het onderzoel startte eind vorig jaar. In opdracht van de onderzoeksrechter werden donderdag negen simultane huiszoekingen uitgevoerd. Daarvoor werd samengewerkt met andere politiezones.

Speurders doorzochten zeven woningen in Mol en Balen, één in Lommel en één in Arendonk. Er werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen: 5 kilogram speed, bijna een liter GHB, 700 gram cannabis, 40 gram cafeïne, nog kilo’s van verschillende aanmaakproducten en 7.196 euro.

Elf mensen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het gaat om twee vrouwen van 41 en 42 jaar uit Balen en Mol en om negen mannen tussen 29 en 52 jaar uit Balen, Mol, Geel en Lommel. Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.