Geel

Geelse saffraanmoppen zijn erkend als Vlaams streekproduct

De Geelse saffraanmoppen krijgen een erkenning als Vlaams streekproduct. Bakker Peter Steurs uit de Dr. Van de Perrestraat in Geel bakt de ronde zandkoekjes met het recept van een collega-bakker Willy Goossens. Het is een heel oud recept. Willy vertelde dat het recept in een rood-oranje boekje staat en ze zouden dat 14 dagen later samen gaan zoeken, maar een week later overleed Willy. Zijn vrouw wou niet dat het recept verloren ging en uiteindelijk hebben ze het boekje gevonden.

© Bakker Peter Steurs

Aan de hand van de instructies in het boekje probeerde Steurs de saffraanmop zo goed mogelijk na te maken. Oudere klanten in de winkel vertelden dat de smaak net zoals die van vroeger was. De koekjes waren alleen iets kleiner. Bakker Peter Steurs is al lang bezig met Geelse streekproducten. Voor de Geelse bakker is dit het tweede streekproduct. De Geelse hartjes had hij al.

© Bakker Peter Steurs