Geel

Gevel naar beneden door storm Ciara

Aan Elsum in Geel kwam zondag rond 20u00 de gevel van een appartement in aanbouw naar beneden. De brokstukken vielen op een naastgelegen huis. De tipgevel werd volledig vernield. De brandweer had zeer veel moeite om het gat in de gevel terug dicht te maken met een zeil door de rukwinden. Een klimteam werd opgeroepen vooraleer de brandweer kon verder werken. Want het gebruik van een ladderwagen was te gevaarlijk. Bij het instorten van de gevel raakte niemand gewond.

© Facebook

De Kempense brandweerdiensten klopten zondag lange uren bij de doortocht van storm Ciara. Het gros van de meldingen ging over omgewaaide bomen, afgerukte daken en weggeblazen gevels. Rond 20u00 op zondag hadden de twee Kempense brandweerzones samen een 250-tal oproepen binnen gekregen.