Meerhout

Infomarkten over meerjarenplan Meerhout

Het Meerhoutse gemeentebestuur organiseert deze maand vier infomarkten over het meerjarenplan, verspreid over de verschillende gehuchten. Inwoners kunnen er vragen stellen en hun mening geven over het meerjarenplan. Elke bezoeker met een goed idee maakt zelfs kans op een prijs. In het nieuwe meerjarenplan worden domeinen als duurzaamheid, groen, verbondenheid en mobiliteit als prioriteit naar voren geschoven.

Zo wil het bestuur tegen 2026 de CO2-uitstoot halveren en gaat 4,5 miljoen euro naar verplaatsingen te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Andere speerpunten zijn burgerinitiatieven die financieel ondersteund zullen worden, betere communicatie via sociale media en dat er in het gemeentehuis voortaan op afspraak gewerkt wordt.

De aftrap van de reeks infomarkten wordt op woensdag 12 februari gegeven in de parochiezaal van Gestel een dag later kan men terecht in feestzaal De Kapel aan de St-Jozeflaan. Volgende week woensdag is er een infomarkt in de parochiezaal van Zittaart. De eerste drie infomarkten vinden plaats tussen 19u00 en 21u00. De laatste infomarkt vindt op donderdag 27 februari plaats in het gemeentehuis tussen 15u00 en 17u00.