Mol

Kermis Achterbos gaat zondag niet open door stormweer

Tijdens het veiligheidsoverleg op zondagvoormiddag besliste burgemeester Wim Caeyers op advies van de brandweer om de kermis in Achterbos niet te laten opengaan op zondagnamiddag. De beslissing kon op begrip rekenen van de aanwezige foorreizigers. De laatste weervoorspellingen gaven aan dat storm Ciara al in de vroege namiddag op volle kracht komt. In die situatie zijn de veiligheidsrisico’s te groot om de kermis te laten doorgaan.

De omliggende cafés op het kermisparcours kunnen wel openen. Volgens de actuele weersverwachtingen zou maandag de kermis wel kunnen doorgaan. De definitieve beslissing hierover wordt maandagmiddag genomen. Ook dinsdag is nog een kermisdag in Achterbos.

De foorreizigers spraken tijdens het overleg hun dankbaarheid uit om zaterdag al te mogen openen en zo te anticiperen op het stormweer. Het Molse gemeentebestuur gaf donderdag al toestemming om zaterdag een extra kermisdag te houden. Er was een bijzonder mooie opkomst, zo vertelden de foorreizigers.

Ondertussen zijn in Mol ook al de eerste omgevallen bomen gemeld.