Geel

Militair uit Geel riskeert celstraf voor reeks geweldplegingen

Een militair uit Geel riskeert een gevangenisstraf van 5 jaar voor een hele reeks geweldplegingen. Het openbaar ministerie beschouwd hem als een losgeslagen projectiel, een geweldenaar die voor niks terugdeinst. Drie keer op enkele weken tijd haalde de militair zwaar uit naar zijn slachtoffers. Hij staat momenteel op non-actief.

De eerste keer werd hij gehinderd bij een parkeermanoeuvre, stapte uit en sloeg zijn slachtoffer zonder iets te zeggen in het gezicht. Bij het tweede incident trok hij naar een kennis, trapte de deur in en sloeg hem met drie klappen bewusteloos. De man ging voor de derde maal door het lint, nadat zijn auto uit een garage was gestolen. Hij lokte de vermoedelijke dief naar een bos, gaf het slachtoffer een kopstoot, haalde een groot mes boven en zette dat op de keel en sneed er mee in de nek, kaak en een oor van zijn slachtoffer. Tijdens de arrestatie werd nog een vuurwapen gevonden, waarvoor hij geen vergunning had.

Volgens zijn advocaat is de militair geen beroepscriminineel en volgens de bevindingen van de gerechtspsychiater reageert de militair doorgaans niet impulsief. Maar is hij op het verkeerde moment in contact gekomen met de verkeerde mensen. De advocaat vindt de strafeis van 5 jaar disproportioneel. De man heeft terug stabiliteit in zijn leven gevonden. Vonnis volgt op 2 maart.