GeelLaakdalMeerhout

Politie waarschuwt voor phishing mail over coronavirus

De politiezone Geel-Laakdal-Meerhout waarschuwt voor cybercriminelen die misbruik maken van de onrust die ontstond over het coronavirus. Onderzoekers waarschuwen voor phishing-mails met een opsomming van de ziektesymptomen, die louter bedoeld zijn om nietsvermoedende gebruikers naar een malafide website te lokken.

De phishing-mails worden zogenaamd verstuurd uit naam van een medisch bedrijf uit Singapore. De email bevat onder meer een opsomming van ziektesymptomen en een link naar een pdf-bestand met veiligheidsmaatregelen die de verspreiding van het coronavirus zouden tegengaan.

In werkelijkheid voert de link naar een webpagina die gegevens van de gebruiker verzamelt. Wees dus extra voorzichtig wanneer je een email of ander digitaal bericht krijgt waarin een link wordt gelegd met het coronavirus.