Geel

Vernieuwingswerken Schuttershof vanaf 17 februari

Vanaf 17 februari starten de werken in de straat Schuttershof in Geel. In de straat wordt eeen gescheiden riolering aangelegd en wordt ze omgevormd tot een fietsstraat. De stad wil een veilige schoolomgeving van maken voor de scholieren van Sint Aloysius. Er geldt dan ook een eenrichtingsverkeer van Gasthuisstraat naar Diestseweg.

De werken zijn opgedeeld in drie fases. Eerst pakt men het deel aan van Schuttershof tussen Diestseweg tot aan de ingang van sporthal De Doelen. Tot eind mei wordt de riolering aangelegd en de onderlaag van het asfalt gelegd. In deze fase is Schuttershof bereikbaar langs de Gasthuisstraat. Vanaf begin mei worden dezelfde werken uitgevoerd vanaf de ingang van de sporthal tot aan Gasthuisstraat. Het einde van die werken is gepland tegen het bouwverlof van 2020. In een derde fase, na het bouwverlof, krijgt de straat een toplaag asfalt en in het najaar volgt de groenaanplanting tijdens het plantseizoen.

Tijdens de hele periode van de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk in Schuttershof. Er wordt wel altijd geprobeerd om de woningen en de school maximaal bereikbaar te houden. Maar tijdens bepaalde fases van de werken gaat dit niet kunnen. Dan moeten de bewoners de wagen buiten de werkzone parkeren. De woningen en de school zijn tijdens de gehele duur van de werken altijd te voet bereikbaar.