GeelLaakdalMeerhout

Woninginbraken dalen met 23% in politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

99 woninginbraken en daarnaast registreerde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout vorig jaar ook 50 pogingen tot inbraak. Voor de inbraken en de pogingen samen is dit een daling van 23% ten opzichte van 2018. Sinds 2002 is dit het laagste aantal inbraken. Het aantal inbraken is gedaald in zowel Geel, Laakdal als Meerhout. De grootste procentuele daling ten opzichte van 2018 was er in Meerhout. Per 1 000 huishoudens werden er in de zone vijf gezinnen geconfronteerd met een (poging) inbraak. In bijna alle woninginbraken ging het om het hoofdverblijf.

Enkel in de maanden maart en november was er een piek. In de maand maart stelde de politiezone zestien (pogingen tot) inbraken vast, in de maand november waren dit er 24. In de overige maanden schommelde het aantal inbraken tussen de zeven (september) en veertien (april) per maand.

De meerderheid van de inbraken gebeurde overdag. Drie vierde van de inbraken gebeurde tussen 8 en 20 uur, met een piek tussen 18 en 20 uur. 70 procent van de inbraken werd tijdens de week gepleegd. In de week blijkt maandag een ‘populaire’ dag voor inbrekers.

© PZGLM

De inbrekers maakten voornamelijk juwelen (halskettingen, ringen, horloges, armbanden en oorbellen), cash geld en multimedia (laptop, tablet, …) buit.