Mol

5 Coronadoden te betreuren in Mols ziekenhuis

Tijdelijke ontvangstruimte ziekenhuis Mol in Gasthuisstraat

In het Molse Heilig Hart ziekenhuis stierven de afgelopen dagen 5 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Telkens ging het om verzwakte ouderen waarvan één 75 plusser, drie boven de 85 en één boven de 90. Van de 15 opgenomen coronapatiënten, liggen er 5 van op de intensieve zorgen.

Eén ziek kindje met een bevestigde coronabesmetting wordt verzorgd op de pediatrische afdeling, die ingericht is als coronazone. Ook jonge of aanstaande moeders met coronabesmetting kunnen op deze afdeling terecht. De materniteit zelf is ingericht als een volledige coronavrije zone.

Het Molse ziekenhuis bereidt zich verder voor. Dinsdagavond werd in de Gasthuisstraat een mobiel inkomgebouw geplaatst voor de spoeddienst. Hiermee wordt de spoeddienst volledig ontdubbeld tot een ‘gewone spoeddienst’ en een “spoeddienst voor – potentiële – coronapatiënten.