Geel

Dag van de Zorg Sociaal Huis Geel uitgesteld door coronavirus

De jaarlijkse Dag van de Zorg, waarbij het sociaal huis in Geel haar deuren openzet, wordt uitgesteld. Normaal zou deze op 15 maart plaatsvinden. De beslissing werd genomen tijdens een overleg tussen Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke met de zorgsector.

Als reden wordt gegeven dat ouderen en zieken extra kwetsbaar zijn voor het nieuwe coronavirus. Ook de ziekenhuizen en woonzorgcentra hebben hun medewerkers nodit om met de patiënten bezig te zijn. Een nieuwe datum voor de Dag van de Zorg is er nog niet. Maar de sector wil in elk geval wachten tot de verspreiding van het virus voldoende onder controle is.

Normaal had je op zondag 15 maart eens achter de schermen kunnen gaan kijken van het Sociaal Huis in Geel en bij lokaal dienstencentrum Luysterbos.