Geel

Dienstencentrum Luysterbos sluit voorlopig deuren tot 13 april door coronavirus

Vanaf donderdag 12 maart gelden in dienstencentrum Luysterbos in Geel bijzondere voorzorgsmaatregelen voor het coronavirus. Zowel het restaurant als de cafetaria blijven gesloten. Om geen mensen in de kou te zetten, probeert de stad Geel maaltijdbedeling aan huis te organiseren. Gebruikers van het dienstencentrum kunnen contact opnemen met het dienstencentrum op 014/56.70.70 voor verdere afspraken.

De gebruikers van het dienstencentrum zijn ouderen bij wie de gevolgen van een besmetting ernstig kunnen zijn. Lokaal dienstencentrum Luysterbos bevindt zich in hetzelfde gebouw als woonzorgcentrum Wedbos. Door deze maatregelen te nemen wil de stad de bewoners van haar woonzorgcentrum en de Geelse senioren extra beschermen.

De infoavond over diabetes die op 11 maart ’s avonds plaats zou vinden is geannuleerd, alsook alle andere geplande activiteiten die tussen 12 maart en 13 april zouden plaatsvinden zoals de bingonamiddagen van 13 maart en 10 april. Er wordt later beslist hoe de ingeschreven deelnemers hun geld recupereren of dat de activiteiten op een later tijdstip worden ingehaald. Ook de zitdag van de wijkagent op 2 april wordt geannuleerd.

Met deze beslissing volgt het stadsbestuur de preventierichtlijnen van de Vlaamse overheid voor het coronavirus. De maatregelen gelden voorlopig al zeker tot en met paasmaandag 13 april.