Geel

Dimpna ommegang en Gheelamania uitgesteld naar volgend jaar

De vijfjaarlijkse Dimpnadagen worden uitgesteld naar volgend jaar. Dat besliste de stad Geel in nauw overleg met alle betrokken partners. De Dimpnadagen zouden van 10 tot en met 31 mei plaatsvinden.

Achter de schermen wordt al maanden met man en macht gewerkt om van de vijfjaarlijkse Dimpnadagen opnieuw een topeditie te maken. Aan de voorbereidingen kwam echter abrupt een einde door de uitbraak van het coronavirus in ons land en de daaraan gekoppelde maatregelen.

De repetities van GheelaMania werden voor onbepaalde tijd stilgelegd, evenals het afwerken van de vele kostuums voor de acteurs en figuranten van zowel GheelaMania als Ommegang om maar enkele voorbeelden te geven. De kostbare tijd die hiermee verloren werd kan helaas niet meer ingehaald worden, waardoor het niet langer haalbaar is om de Ommegang en GheelaMania op de geplande data te laten plaatsvinden.

Door de onvoorspelbare evolutie van het coronavirus besloot de stad Geel dan ook om de Dimpnadagen uit te stellen naar volgend jaar. Droevig nieuws voor de meer dan duizend vrijwilligers die bij dit project betrokken zijn en samen met de stadsdiensten al maanden aan de uitwerking ervan aan het werken waren. Gezondheid gaat echter voor alles, zeker in een stad die Zorg hoog in het vaandel draagt.

Van zodra de coronacrisis achter de rug is, wordt het overleg terug opgestart om een nieuwe timing voor de Dimpnadagen vast te leggen. Wat al wel vaststaat is dat een uitstel met enkele weken geen optie is en de oplossing eerder op langere termijn gezocht moet worden. Heel wat puzzelstukjes moeten opnieuw in elkaar gepast worden: de beschikbaarheid van fuifzaal de Waai en parochiecentrum Sint-Amands die tijdens GheelaMania gebruikt worden, de agenda’s van de regisseurs en acteurs, de beschikbaarheid van essentiële materialen zoals de spektakeltent en tribune voor GheelaMania …

Heel wat mensen hadden al een ticket voor een voorstelling van GheelaMania gekocht. Stad Geel bekijkt samen met de betrokken ticketfirma op welke manier deze tickets omgeruild kunnen worden. Wie al een ticket gekocht heeft dient voorlopig geen actie te ondernemen en ontvangt binnenkort een e-mail vanuit stad Geel met meer info.