Geel

Fifty-One Club schenkt 10.000 euro aan Ziekenhuis Geel

Serviceclub 51 uit Geel doet een gift van 10.000 euro aan Ziekenhuis Geel. De serviceclub wil de zorgverleners van het ziekenhuis een hart onder de riem steken in de strijd tegen het coronavirus. Deze week startte Ziekenhuis Geel met een campagne om geld in te zamelen voor de strijd tegen corona. Zorgverleners werken dag en nacht en geven en ze krijgen te maken met extreme stress en traumatische ervaringen tijdens deze crisis. Met het verzamelde geld wil het ziekenhuis de zorgverleners psychologische begeleiding voorzien en ook een plaats bieden voor een rustmoment te geven in een stressvolle omgeving, zoals ontspanningsruimtes. Het ziekenhuis wil met giften ook tablets aankopen zodat geïsoleerde coronapatiënten kunnen videobellen met hun familie. Jan Flament reageert zeer tevreden met de grote gift van Fifty One Geel. Want het geeft de medewerkers de kracht om in deze moeilijke periode verder te werken.

Sinds de start van de campagne om geld in te zamelen deden meer dan 50 mensen al een gift. In totaal schonken zij al meer dan 4.785 euro op de rekening voor corona. Het ziekenhuis heeft met deze giften al 9 tablets aangekocht.

De vzw Dimpnafonds leidt de fondsenwerving voor het ziekenhuis in goede banen. Deze vzw werd recent opgericht om extra meerwaarde te creëren voor mensen in nood, van jong tot oud. Dimpnafonds wil patiënten en hun omgeving ondersteunen in Geel en de Kempense regio. Dankzij filantropie helpt de vzw het ziekenhuis om méér te geven dan wat louter aangeboden wordt door een klassiek ziekenhuis. Je kan een gift doen online op www.dimpnafonds.be of www.ziekenhuisgeel.be. Je kan ook een gift doen op rekeningnummer BE53 0689 0926 1253 met als mededeling: corona.