Geel

Geel Zorgt: centraal platform voor coronahulp

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op veel mensen. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen vaak hulp gebruiken. Ook de zorgsector zit met een aantal noden. Tegelijk willen heel veel mensen zich inzetten als vrijwilliger.

De stad Geel lanceert het centraal platform ‘Geel Zorgt, die je terugvind op www.geel.be/geelzorgt. Daar worden alle vragen gebundeld en zie je eenvoudig hoe je kunt helpen als vrijwilliger. Mensen die minder vertrouwd zijn met het internet, kunnen ook telefonisch een hulpvraag stellen via het nummer 014 56 73 10. Dit nummer is elke werkdag tussen 10u00 en 12u30 en dinsdag tussen 17u00 en 19u30 bereikbaar. Dit nummer is enkel bedoeld voor mensen die wegens de coronacrisis problemen hebben om hun dagelijkse behoeften te vervullen zoals bv. voeding en medische zorg of om door te geven dat je je zorgen maakt over iemand.

Stadsmedewerkers brengen vrijwilligers die zich willen inzetten in verbinding met de noden die er zijn. Vrijwilligers krijgen ook instructies om de hulp veilig te laten verlopen. Bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk kan iedereen nu een gratis verzekering afsluiten.