Geel

Geelse bib leent boeken uit op reservatie

© Bibliotheek Geel

Sinds vrijdag kan je weer boeken online reserveren via de bib website en afhalen in de Geelse bibliotheek. Dat gebeurt op verzoek van het Federaal Crisiscentrum. Deze service loopt, zoals de maatregelen tegen het coronavirus voorschrijven, voorlopig tot en met 19 april.

Via de website van de bib reserveer je de boeken van je keuze. De bib stuurt je een e-mail waarin afhaalmomenten staan. Hou bij het afhalen voldoende afstand (1,5 meter) van elkaar. Heb je je boeken uit? Dan kun je ze via de inleverbussen terugbrengen. Kom je liever niet naar de inleverbussen? Geen zorgen, je mag je materiaal tot en met 20 mei houden.

De bibliotheekmedewerkers behandelen alle reserveringen in chronologische volgorde van binnenkomst. De medewerkers doen hun best om zo veel mogelijk leners zo snel mogelijk te helpen. Het is niet duidelijk hoelang het virus overleeft op boeken. Want wetenschappers hebben daarover nog geen objectieve gegevens. Om veiligheidsredenen houdt de bib de boeken nu 3 dagen in quarantaine voor ze ze opnieuw uitlenen.