Geel

Geelse centrumhandelaars : Afhaalmaaltijden en ruimere openingsuren in de week als alternatief voor coronasluiting

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben ook een impact op de Geelse centrumhandelaars. Het geplande opendeurweekend op 28 en 29 maart vindt niet plaats. De meeste winkels zijn in het weekend gesloten, met uitzondering van de voedingswinkels en apotheken.

Maar heel wat ondernemers blijven niet bij de pakken zitten en onderzoeken de mogelijkheid om alsnog hun producten en diensten te kunnen blijven leveren. Enkele winkels passen de openingsuren in de week aan, zodat je er later terecht kan.

Maar vooral de volledige sluiting van horecazaken gedurende 3 weken heeft een enorme impact. Sommige restaurants en brasseries bekijken de mogelijkheid om af te halen of te leveren aan huis. Dat het coronavirus en de genomen maatregelen een grote impact hebben, staat buiten kijf.

De Geelse handelaars hebben begrip voor de maatregelen, maar staan voor een grote uitdaging. Via de sociale media van Geel Centrum en de Geelse handelaars wordt je op de hoogte gehouden van de verschillende initiatieven.